משתלת מרמלשטיין, מושב גני-טל (5 דק’ מגדרה)
שעות פתיחה שעון קיץ:
ימים ראשון -רביעי: 8:00-17:00
יום חמישי: 8:30-17:00
יום שישי: 8:00-14:00
שבת סגור
התפצצות / התבקעות של פירות נגרמת בדרך כלל רגע לפני ההבשלה של הפרי וגורמת לריקבון של הפרי וגם מזמינה מזיקים לעץ ולפרי.
את התופעה של פירות מתפוצצים נמצא לרוב בעצי הדר, התופעה נפוצה עוד יותר בקלמנטינות מזן מיכל- אבל לא רק.
לפני שנסביר את הסיבות לתופעת הפירות המתפוצצים בעצי הדר, נספר לכם שחומר שנקרא ‘קומבי ’70 יכול לעזור למנוע את התופעה הזו.
בעיית הפירות המתפוצצים בעצי הדר, מדוע דווקא קלמנטינה מזן מיכל מועדת לפורענות יותר? בגלל שיש לה קליפה דקה יחסית ופרי שעשיר במיץ עם רמות סוכר גבוהות.
מדוע התופעה הזו נגמרת? יש המון סיבות והן:
שינויים קיצוניים בטמפרטורה, משטרי הרוחות, כיוון השמש, סוגי הקרקע, מים ובעיקר דישון או יותר נכון חוסר בדישון .
הסיבה העיקרית היא כתוצאה מהשקייה לא סדירה. כאשר אנחנו משקים בעזרת צינור או דלי ואין השקייה בעזרת מחשב השקיה בזמנים קבועים ובכמויות קבועות, פרי שלא קיבל השקייה בזמן מתכווץ ואז הוא מקבל המון מים הוא מתנפח – תנועת האקורדיון של התתכווצות וההתנפחות היא הגורם המרכזי להתבקעות הקליפה המצויה תחת לחץ.
יכול להיות שהעץ שלכם מקבל השקייה סדירה בעזרת מחשב השקייה ועדין יהיו בעץ שלכם פירות שמתבקעים כי גם למזג האוויר חם שמשולב עם רוחות חמות יש תפקיד בגרימת ההתבקעות.
כאשר מזג האוויר חם ובמקביל נושבות רוחות , ובמיוחד אם הלחות לא גבוהה, העץ יכול לאבד הרבה נוזלים. המערכת של העץ מזרימה במקרים כאלו נוזלים חזרה מהפירות אל השורשים והעלים בכדי לאזן בין הצרכים. התוצאה היא שהפירות בחלקם מתכווצים בעקבות הירידה בכמות הנוזלים. פירות שחשופים ליותר שמש יהיו יותר רגישים יותר עקב איבוד נוזלים מוגבר. ואז שבשלב הזה נכנסת פעולת ההשקיה על אף היותה מוקפדת ולפי הצרכים, וזאת בגלל שלפתע העץ מקבל ברגע אחד תוספת רבה של מים הפירות, וכן שאר חלקי העץ, מקבלים לפתע תוספת מים בשפע. הפרי מיד מתנפח. כאשר פעולה כזאת חוזרת על עצמה מספר פעמים, התוצאה היא אחת התבקעות של פרי .
על מנת להוריד את הסבירות להתפוצצות של פרי העץ צריך לקבל השקייה כמה שיותר סדירה. במקביל ישנה חשיבות מאוד גדולה שהעץ יקבל הזנה של דשן בצורה טובה ונכונה וכתוצאה מכך העץ יתחזק ויוכל לעמוד בפני כל המשתנים
איזה דשן הכי מומלץ אתם שואלים ?
בשגרה אנחנו נמליץ על דשן 7-3-7 ובנוסף והכי חשוב לתת חומר שנקרא קומבי 70
כשמו כן הוא, קומבינה של חומרים שונים מקבוצת המיקרו אלמנטים שמשלמים את הדשנים “הרגלים” ובעצם נותנים השלמה מושלמת לכל צורכי הצמח שהעץ לא מקבל מדשן רגיל
‘קומבי 70’ מכיל:
ברזל, מנגן, אבץ, בורון, נחושת, מולדיבן
את ה’קומבי 70′ ניתן ליישם גם בריסוס עלוותי. אך בגלל ניסיון העבר בעיקר מול לקוחות פרטיים שטעו מעט במינון וגרמו לצריבות בעלים, ההמלצה שלנו היא לטמון את הקומבי 70 באדמה באזור הטפטפת ולתת לחומר להיכנס דרך השורשים לאט ובטוח .
את הקומבי 70 מומלץ לטמון אחת ל 3-4 חודשים
נחזור שוב ונגיד שהתוצאה הטובה ביותר היא כשנותנים אותו לעץ בשילוב דשן 7-3-7 או דומה לו.
לגבי המינון בכמות נמליץ לתת כ 20 גרם לעץ צעיר ו 30 גרם לעץ בוגר יותר.
חשוב להקפיד על הגרמים ולא להיות לארג’ או להתקמצן על החומר בשביל שהוא יעבוד בצורה הטובה ביותר.
כאן לייעץ לכם ולענות לכל שאלה
מורדי 0505-367367