משתלת מרמלשטיין, מושב גני-טל (5 דק’ מגדרה)
שעות פתיחה שעון קיץ:
ימים ראשון -רביעי: 8:00-18:00
יום חמישי: 8:30-18:00
יום שישי: 8:00-14:30
שבת סגור
זבוב הפירות הים התיכוני הוא אחד ממזיקי החקלאות הקשים שיש, הכנו לכם מדריך קצר ובו אני מציג 4 אפשרויות טיפול במזיק הזה
מה בעצם הזבוב הזה עושה? כשרמות הסוכר בפירות עולים הוא מגיע לפרי ועוקץ אותו, לרוב הוא מטיל שם ביצים שהופכים לתולעים ורימות וכשאתם מגיעים לקטוף את הפרי הוא רקוב ולכן יש חשיבות לטפל בבעיה.
ואלו הן אפשרויות הטיפול:
רשת זו מונעת כניסה של זבוב הפירות וכן מצמצמת כניסה של כנימות ומזיקים נוספים.
מס’ דברי שחשוב להקפיד לפני שפורסים את הרשת:
שימו לב שלא פורסים את הרשת לפני שכל הפרחים הפכו לפירות, פריסת הרשת לפני עלולה לפגוע בכמות היבול.
חשוב מאוד להקפיד שהרשת לא תשב באופן ישיר על העץ אלא להוסיף איזשהו עמוד תמיכה שירחיק מעט את הרשת מהעץ שהרשת לא תכביד על העץ ותחנוק אותו- במיוחד בעצים צעירים.
לפני הפריסה רצוי לבדוק היטב שהעץ לא נגוע בכנימות שישארו אחרי הכיסוי ובעצם הרשת תהפוך את העץ לחממה של מזיקים. ניתן ורצוי אחת לכמה שבועות להסיר את הרשת ולאוורר את העץ
יש להקפיד לסגור את הרשת עד הרצפה כדי למנוע כניסה של מזיקים מלמטה, ניתן לקשור את רשת אל הגזע למטה
בקבוק זה מכיל תמציות של חלבונים וחומרי משיכה שמיועדים למשוך את זבוב הפירות לתוך הבקבוק וכך הזבוב לא מגיע לפרי ועוקץ אותו.
המלכודת יעילה לרדיוס של כ-10 מטר.
יש לתלות את המלכודת בגובה של בין גובה של 1.5 מטר ל-2
בעדיפות גבוה לתליה באזור מוצל
א. הורידו את הניילון
ב. מקמו את הבקבוק במקום המיועד לפי ההמלצות לעיל ורק אז משכו את תווית המשיכה על מנת לפתוח את החורים
אין צורך לפתוח את הבקבוק לפני שרואים שהפירות חנטו ו/או 60 יום לפני תאריך ההבשלה המיועד.
לדוגמה: בעצים נשירים כמו נקטרינה, אפרסק, מישמיש, נפעיל את הבקבוק מיד לאחר חנטת הפרי, כי תהליך הבשלת הפרי הוא קצר מאוד.
לעומת זאת בעצי הדר כמו קלמנטינה מיכל ותפוז טבורי שתהליך ההבשלה שלהם ארוך, נדרש מאיתנו לפתוח את הבקבוק רק כ-60 יום לפני ההבשלה עדיף לא לתלות דווקא על העץ שעליו אנחנו רצים להגן אלא לתלות אותו על עץ ליד בתנאי ששאר התנאים שכתבנו לעיל מתקיימים (קרבה לעץ, מקום מוצל וגובה מומלץ).
חומר הפועל כרעל קיבה לזבוב הפירות, הוא מכיל גם פיתיון שמושך את הזבוב אל החומר.
החומר הוא אומנם אינו חומר אורגני אבל אופן השימוש שלו מאפשר לנו לאכול פירות אפילו יומיים אחרי ריסוס.
אופן הכנת החומר:
נכין את התרסיס בשפריצר בנפח של עד ליטר במינונים הבאים
על כל 90 מ”ל מים (כחצי כוס חד פעמית) נוסיף 10 מ”ל חומר ונערבב
ניתן לשמור את החומר מוכן בין ריסוס לריסוס במקום מוצל הרחק מילדים וחשוב לזכור לערבב את החומר לפני הפעולה הבאה
כ-6 שבועות לפני הבשלה מלאה של הפרי נתחיל את הטיפול.
בנוסף לעץ עליו נרצה להגן נבחר עוד 2-3 עצי נוי או פרי /שיחים גדולים שנמצאים בקרבת העץ עליו אנחנו רוצים להגן ונרסס במרכז העץ (לא על הפירות) בעיקר על ענפים מרכזיים כ-6 שפריצים בנקודות שונות בעץ
נחזור על הפעולה כל שבוע למשך 6 שבועות, עד כ-יומיים לפני הקטיף
המארז מכיל 10 שקיות אורגנזה
חשוב להקפיד להשתמש בשקית רק לאחר שרואים פירות ולא בשלב החנטה
חשוב לשים לב שאנחנו לא עוטפים פרי שכבר נעקץ ולכן נסתכל על הפרי ונחפש נקודות עקיצה.
אם לא בחרתם ברשת מש נמליץ לשלב בין 2-3 מהאפשרויות אחרות על מנת להגדיל את אחוזי ההגנה על הפירות
אנו מזמינים אתכם לקרוא את המדריך המלא שלנו לטיפול בזבוב הפירות, המכיל עצות, הנחיות, ומידע שימושי נוסף!